Lily Oostende kiest een andere kant

Foto JGO
Redactie KW

Na bijna zes jaar is Lily verhuisd van de ene kant van de Hertstraat naar de andere. Met deze verhuizing kreeg de winkel niet alleen een gloednieuw interieur, ook het aanbod is aanzienlijk gegroeid: behalve kledij is er nu ook plaats voor accessoires, schoenen, juwelen én zelfs interieuritems, zoals tafels en sofa’s.

“De nieuwe Lily is dubbel zo groot”, zegt zaakvoerster Ellen Distave. “Door de extra ruimte in de nieuwe winkel kunnen we onze klanten veel meer comfort aanbieden. We hebben nu bijvoorbeeld dubbel zoveel paskamers én een terras om voor of na het shoppen even uit te blazen en iets te drinken. Maar vooral hebben we nu meer plaats om ons ding te doen, en met de nieuwe Lily alles te brengen wat we in onze mars hebben.”

Voor Ellen betekent de verhuizing ook een investering met het oog op de toekomst. “Het pand aan de overkant huurde ik, bijna zes jaar lang. Maar als ondernemer denk je best zelf aan je pensioen. Investeren in een pand leek daarvoor de beste oplossing. Ik heb een jaar lang gezocht naar het perfecte pand om te kopen en te renoveren, tot mijn papa me met de neus op het pand aan de overkant drukte. Dat stond al een paar maanden te koop, recht voor mijn ogen. Op een ochtend hebben we het bezocht en tijdens de lunch hing ik al aan de telefoon om de verkoop te regelen. Een paar dagen later zaten we bij de notaris. Voor de inrichting hebben we samengewerkt met Maarten Makelberge van Studio Mowk, dat liep al even vlot en het resultaat is al zeg ik het zelf verbluffend.”

Ellens favoriete plekje in de nieuwe Lily is haar eigen bureau. “Door het atrium heb ik vanuit mijn nieuwe werkruimte op de tweede verdieping toch voeling met de hele winkel, terwijl ik me perfect kan concentreren op de webshop, de communicatie, de bestellingen, de planning en de boekhouding. Voor we naar hier verhuisden, zat ik op een stoffig zolderkamertje, tussen de dozen, aan een tafel vol printers en stapels papier. Ik geniet hier echt van!” (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier