Lieven Verstraete over Brugge: "Soms vraag ik mij af: hoort een stad zo stil te zijn?"

30/03/18 om 07:15 - Bijgewerkt om 13:16

"Ik overweeg naar Brussel te verhuizen op rijpere leeftijd, want Brugge is mij wat te smal." Deze intieme verzuchting op Facebook leverde Eén-nieuwsanker Lieven Verstraete tal van banbliksems van trotse Bruggelingen op. Wil Lieven, die dertig jaar voor de VRT werkt, echt weg uit zijn geboortestad Brugge?

Waarom die boude uitspraak op Facebook? Wilt u Brugge echt verlaten?

"Soms denk ik eraan. Ik werk al dertig jaar in Brussel en vind onze hoofdstad in tegenstelling tot veel anderen een fantastische stad. Heel de wereld komt samen in Brussel: je hebt er alle culturen en kleuren. Een verschil toch met Brugge, waar ik nochtans wel al 55 jaar lang met plezier woon. Eén van mijn hobby's is wereldmuziek, als amateur-dj draai ik graag eigentijdse wereldmuziek mét een beat. Die wereldmuziek kun je niet zo vaak in Brugge horen, al zijn er wel de deejays van Team Damp en Cactus, maar wel elke dag in Brussel. Vandaar mijn ontboezeming dat Brugge mij soms te smal is..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!