Lieven Vanhoutte schrijft een boek over Marokkaanse puber Mohammed

11/05/18 om 14:44 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 10:46

In het algemeen gaat het nieuwe boek van Lieven Vanhoutte over de problemen die jongeren van allochtone afkomst ondervinden tijdens hun integratieproces in het land. Onder andere over het aanleren van de Nederlandse taal, over gedrag en kansen vragen maar die ook krijgen. Dat zijn de basislijnen van 'Salaam. Mijn naam is Mohammed' waarvan de voorstelling vrijdag 11 mei om 19.30 uur plaatsvindt in vzw De Brug, Stormestraat 131/20 en daarna in het pand ernaast: vrijzinnigencentrum Poincaré aan de Stormestraat 131/18.

De auteur, Lieven Vanhoutte, is intussen aan zijn derde werk toe. "Eerder schreef ik al 'Kleine verhalen over solidariteit' en 'Het leven van een Palestijnse journalist' dat in het Arabisch werd vertaald", aldus Lieven. "Nu dus over de Marokkaanse jongen Mohammed die tijdens zijn groei naar volwassenheid met veel problemen krijgt af te rekenen. Het verhaal, dat gebaseerd is op bestaande en actuele feiten, heeft het over tien dromend, geïnspireerd op de tien geboden die je zowel in de Islam al...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!