Lichterveldse band Miava maakt comeback in Brugge

Miava treedt op donderdag 30 mei voor het eerst sinds lang weer op. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De langverwachte comeback van Miava vindt plaats op donderdag 30 mei in De Kelk in Brugge. De Lichterveldse band hield er ruim drie jaar geleden mee op na het plotse overlijden van drummer Jelle Tommeleyn.

Dat de Lichterveldse band Miava na meer dan drie jaar terug ging optreden, was al even bekend. Een concrete datum voor die comeback was er echter nog niet. Nu dus wel: Miava maakt zijn wederoptreden op donderdag 30 mei, met een try-out in De Kelk in Brugge. Vanaf 20.30 uur, Locus Control verzorgt het voorprogramma. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via deze link of in café De Piraat in Lichtervelde.

De band, die vroeger als ‘Maria Isn’t A Virgin Anymore’ door het leven ging, hield er op 7 februari 2016 mee op. Op die dag kwam Jelle Tommeleyn uit Torhout om het leven bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Zijn vrienden en bandleden Brecht Vanvyaene, Jelle Reynaert en Thijs Vangheluwe besloten toen dat ze niet meer wilden spelen zonder hun makker. Vandaag zijn ze wel klaar om hun nummers opnieuw te spelen. Met Joppe Vandewalle uit Gits vonden ze ondertussen een nieuwe drummer. Miava speelt later dit jaar ook nog onder meer op Alcatraz in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier