Lichtervelds koppel neemt na 29 jaar noodgedwongen afscheid van Bistro De Pelikaan

"Door een operatie aan mijn bekken is het niet langer mogelijk om in de horeca te werken", zegt Conny, hier met haar man Kurt. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat Bistro De Pelikaan een vaste waarde werd in Lichtervelde. © foto Kurt
Redactie KW

Na bijna 29 jaar nemen Kurt Patteeuw (50) en Conny Quintyn (48) afscheid van Bistro De Pelikaan. Door gezondheidsproblemen moet het koppel de deuren van het restaurant noodgedwongen sluiten halfweg april. Vanaf dan nemen nieuwe uitbaters de zaak over. “Het is met veel pijn in het hart dat we Bistro De Pelikaan verlaten”, klinkt het bij Kurt en Conny.

In 1990 begon het avontuur voor zaakvoerders Kurt Patteeuw en Conny Quintyn in Lichtervelde. Ze kochten een pand in de Koolskampstraat, richtten het in als restaurant en openden niet veel later de deuren van Bistro De Pelikaan. “We waren nog heel jong toen we de deuren openden. We waren pas 22 en 20 jaar. Als jong koppel waren we gebeten door de horecamicrobe en konden we niet snel genoeg op onze eigen benen staan”, begint het duo.

Nu, bijna 29 jaar later, moeten Kurt en Conny noodgedwongen de deuren van Bistro De Pelikaan sluiten. “Door een operatie aan mijn bekken is het niet langer mogelijk om in de horeca te werken“, vertelt Conny. “Het revalideren zal een lange tijd duren en natuurlijk kan Kurt de zaak niet alleen runnen. Het is met spijt in het hart dat we stoppen. De zaak bloeide namelijk nog steeds, vooral onze dagschotels in de week en onze weekendmenu’s blijven een groot succes.”

Nieuwe uitbaters

Kurt en Conny zullen De Pelikaan nog runnen tot en met zondag 14 april. Vanaf dan nemen nieuwe uitbaters de zaak over. “We laten de zaak over aan een jong, enthousiast en creatief koppel waarin we het volste vertrouwen hebben. Toch blijft Bistro De Pelikaan een beetje ons kindje. Het zal moeilijk worden om afscheid te nemen, maar ik ben er zeker van dat de nieuwe uitbaters het heel goed zullen doen. Wie ze zijn en wat ze precies zullen doen, horen de Lichterveldenaren later van hen.”

Onzekere toekomst

Voor zaakvoerders Kurt en Conny is het nu nog een groot vraagteken wat de toekomst zal brengen. “Eerst en vooral zal ik na mijn operatie goed moeten uitrusten en revalideren, daarbij zal ik de hulp van mijn man goed kunnen gebruiken. Maar ook hij verdient rust, want 29 jaar intensief werken in de horeca kruipt wel in de kleren. Het is ook een job die veel stress met zich meebrengt”, voegt zaakvoerster Conny nog toe. “We zijn natuurlijk niet van plan om met pensioen te gaan. Na de revalidatie zullen we pas kunnen zien wat er mogelijk is. Nu zullen we wel wat meer tijd kunnen vrijmaken voor onze 24-jarige zoon Robin. Hij werkt trouwens in de consultancy, een totaal andere branche dan de horeca.”

Tot slot willen Kurt en Conny hun trouwe medewerkers, ouders, familie en klanten bedanken voor de jarenlange steun en het vertrouwen: “Een welgemeende dankjewel aan iedereen die De Pelikaan een warm hart toedraagt!” (Ans Victoor)

Bistro De Pelikaan blijft nog open tot en met 14 april. Van maandag tot en met vrijdag (uitgezonderd op donderdag) kan je er ‘s middags terecht voor een dagschotel. Het restaurant blijft ook open op zaterdagavond en zondagmiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier