Lichtervelde gaat voor vier op een rij in de Stappenclash

Tinneke Vereenooghe was vorig jaar de grote ster van de stappenclash met anderhalf miljoen stappen. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Op 1 mei gaat de regionale stappenclash opnieuw van start. Lichtervelde heeft daarin een eer hoog te houden, want het won de voorbije drie jaar en ontving hiervoor telkens een fietstrapper van Logo Midden West-Vlaanderen. Vorig jaar had de gemeente deze zege onder meer te danken aan de anderhalf miljoen stappen van Tinneke Vereenooghe. Ook dit jaar wil de Lichterveldse haar beste beentje voorzetten.

Bijna een jaar na datum wordt de bediende bij TVD in Torhout nog geregeld aangesproken op haar straffe prestatie. Dat leverde haar toen een prachtige prijs op: een elektrische stadsfiets, ter waarde van 1.999 euro. Deze werd overhandigd door Sven Ornelis, peter van de campagne. “Ik ben wel enorm ziek geweest na die maand. Mijn lichaam was uitgeput. Dit jaar zal ik het sowieso rustiger aandoen. Vorig jaar viel de stappenclash mooi samen met mijn vakantie. Nu valt het iets minder gunstig.”

“Na vorig jaar heb ik wel heel veel felicitaties ontvangen. Vorig weekend spraken verschillende mensen me er nog over aan. Het had een grotere impact dan ik had kunnen denken. Vroeger kende niemand me, nu babbelt iedereen tegen me. Ik schrok ervan dat mensen zich dat een jaar later nog herinneren. Ofwel komt dat door het feit dat de stappenclash er opnieuw aan zit te komen.”

Naast het wandelen, doet Tinneke ook de nodige kilometers met de fiets, onder meer naar haar werk in Torhout. “Onlangs trok ik ook met de fiets naar wandelingen in Tielt en Oostkamp. Zondag en maandag wandelde ik telkens 42 kilometer. En in zo’n hitte is dat toch een grote afstand.”

“Ook enkele collega’s zijn intussen beginnen wandelen. Of ik ze daartoe heb aangezet? Niet rechtstreeks, maar er zijn er wel meerdere die een poging ondernemen en ervaren wat het is. Mijn grootste voldoening aan het wandelen? Je merkt dat je veel fitter wordt en veel meer energie hebt. Je hebt ook geen stress meer na een wandeling”, besluit Tinneke.

Wekelijkse gezondheidswandelingen en zoektocht Gouden Wandelschoen


De stappenclash brengt heel wat mensen op de been. Vanuit dienstencentrum De Ploeg wordt het wandelen op meerdere manieren gestimuleerd. Zo worden er wekelijks op woensdag en vrijdag gezondheidswandelingen georganiseerd, dit telkens van 9.30 tot 10.30 uur. Zaterdag 4 mei wordt van start gegaan met een Walk & Brunch. Langs een wandelparcours van 7 km zijn er twee tussenstops: één met koffie en een koffiekoek en een tweede met een kom soep. Deze eindigt in De Ploeg met verrassingsbrood en een drankje. Aanmelden kan tussen 9 en 10 uur. Iedereen stapt op eigen tempo. Inschrijven kan aan de balie van De Ploeg en kost 10 euro. Tot slot kan je ook opnieuw op zoek gaan naar de Gouden Wandelschoen. Die zal elke dinsdag verstopt worden in Lichtervelde. Via Facebook worden tips gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier