Leopold Debruynestraat blijft wachten op beloofde fietsstraat

15/06/18 om 13:00 - Bijgewerkt om 12:48

Zwaar vrachtverkeer en schoolomgevingen rijmen niet. Zeker niet als die 44-tonners zich vooral laten zien aan de ingang van een school, precies tijdens de uren waarop de leerlingen arriveren of vertrekken. "Het stadsbestuur kondigde reeds aan dat de Leopold Debruynestraat in Sint-Kruis een fietsstraat zou worden, maar er werd echter nog geen enkele stap in die richting gezet", hekelt Nicky Herssens, buurtbewoner en kandidaat voor Open VLD.

Nicky Herssens woont op het kruispunt van de Leopold Debruynestraat en de Prins Leopoldstraat in Sint-Kruis. Hij ziet dagelijks vanop de eerste rij de gevaarlijke situatie die tweemaal daags plaatsvindt in zijn straat. "In de Leopold Debruynestraat bevindt zich de ingang van het magazijn van winkelketen Aldi, waarlangs alle leveringen gebeuren. De poort van hun magazijn ligt net tegenover de ingang van school De Tandem", vertelt Nicky, die buschauffeur is bij De Lijn en dus zelf ook wat ervaring heeft met zwaar verkeer. "Iedere ochtend arriveert een zware vrachtwagen van Aldi zelf tussen 8 en 8.30 uur 's morgens. Even daarna komt nog een vrachtwagen van Transwest toe, die moet wachten tot zijn collega weer is vertrokken, vooraleer hij zijn lading kan lossen." In de Leopold Debruynestraat mag langs twee zijden van de straat worden geparkeerd, waardoor de ruimte die overblijft voor de fietsers erg beperkt is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!