Leerlingen De Sprong oefenen nu al voor de Dag van de Dans

19/04/18 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:10

Op zaterdag 28 april, Dag van de Dans, nodigt Danspunt alle steden en gemeenten uit om de Dansketting lokaal mogelijk te maken. Overal in Vlaanderen zullen die dag danskettingen opduiken, begeleid door live muziek. Ook Oostkamp doet enthousiast mee aan dit initiatief en deed donderdag al een try-out.

Leerlingen De Sprong oefenen nu al voor de Dag van de Dans

De kinderen van de Waardamse school De Sprong probeerden de dans al uit en waren enthousiast om mee te doen © Foto PH

Iedereen is welkom om mee te doen op zaterdag 28 april vanaf 14 uur op het Dorpsplein van Waardamme. Vandaag leerden de leerlingen van basisschool VBS De Sprong alvast al het dansje aan. Ook burgemeester de Keyser en schepen Roels ontsprongen de dans niet.

Delen

Deelnemers moeten echt niet goed kunnen dansen om mee te doen

Op de dag zelf worden de danspasjes tussen 14 en 15 uur aangeleerd door enkele danscoaches. Om 15 uur trekt de ketting door de straten, begeleid door de Koninklijke Harmonie Deugd Baart Vreugd. Deelnemers moeten echt niet goed kunnen dansen om mee te doen: het gaat vooral over het samen zijn met andere mensen, jong en oud, huppelend en minder mobiel. Het parcours is ongeveer 1,3 km. Vanaf 16 uur wordt er nagepraat met een drankje.

Op dinsdag 24 april wordt de dans, als try-out, op een aangepaste manier uitgelegd in de polyvalente zaal van het dienstencentrum De Stip van WZC Sint-Jozef, zodat meedoen met de dansketting voor iedereen leuk en haalbaar is. Op zaterdag 28 april wordt er een bus ingelegd naar Waardamme.

(PH)

Wie er op 28 april niet op eigen initiatief kan geraken, kan zich inschrijven voor de bus via Eva Roets, coördinator van De Stip (eva.roets@wzcstjozef.be).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!