Leen Dendievel vraagt geld voor selfies (en de reden is hartverwarmend)

Bert Vanden Berghe

Actrice Leen Dendievel is het nieuwe jaar gestart met een goed voornemen.

Heel wat mensen zweren op 1 januari om nu eindelijk werk te maken van hun conditie, gezondheid of carrière. Bij actrice Leen Dendievel zit dat al snor. Zo bewees ze recent nog in Dancing with the Stars hoe sportief ze is en qua carrière heeft ze ook haar handen vol. De Thuis-actrice scoorde afgelopen najaar met haar tweede boek en combineert dit jaar ook opnieuw haar televisiewerk met theater. Leen komt op veel plaatsen en ontmoet heel wat mensen en fans, die maar wat graag op de foto gaan. En daar ontstond het idee om iets leuks te doen.

“Al twee jaar ben ik meter van de Vlaamse Parkinson Liga”, zo laat Leen weten via Facebook. “Tijd schoot me echter tekort om me er behoorlijk voor in te zetten. Daarom wil ik het in 2019 anders aanpakken.”

(Foto Instagram Leen Dendievel)
(Foto Instagram Leen Dendievel)

Naar eigen zeggen zal Leen voortaan een spaarpot bij zich dragen. Voor elke selfie vraagt ze om iets in het potje te stoppen. “Dat kan gaan van 1 cent tot iets meer”, weet ze. “Alle beetjes helpen.” Het bedrag gaat ze op het einde van het jaar schenken aan Music for Life tijdens De Warmste Week.

Wie Leen dus tegen het lijf loopt komend jaar, en op de foto wil, wees gul. Je krijgt er een onbetaalbare glimlach van Leen bovenop!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier