Ledegem bespreekt toekomstplan voor drie kerken

Stijn Hantson en Geert Wydaeghe. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Dit weekend kon men in Ledegem zijn mening ventileren over de toekomst voor de drie kerken binnen de Pastorale Eenheid Heilige Damiaan Ledegem: Sint-Pieter Ledegem, Sint-Jan Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel.

“Drie kerken voor een parochie van nog geen 10.000 inwoners is niet meer verantwoord en de kerk moet ook opengesteld kunnen worden voor andere initiatieven zoals school, bibliotheek en concerten”, waren enkele reacties.

Darky Seynaeve van het pastoraal team hing vier mogelijkheden op: de drie kerken blijven, één kerk krijgt een herbesteming, twee kerken krijgen een herbestemming ofwel alle drie de kerken krijgen een herbestemming. We deden ook navraag naar de misvieringen in de drie kerken: Iedere zaterdag – uitgezonderd de eerste van de maand – is er een mis in Ledegem, iedere zondag – uitgezonderd de eerste zondag van de maand – is er een mis in Rollegem-Kapelle en elke eerste zondag van de maand en op alle feestdagen die niet op een zondag vallen is er een mis in Sint-Eloois-Winkel. De mis op woensdag is steeds in de kerk van Sint-Eloois-Winkel.

Als we sprokkelen tussen de vele brieven van de kerkgangers, valt het op dat iedereen een ruimte voor het bidden wil behouden. Alle ideeën zijn verder welkom tegen uiterlijk 15 oktober. Op woensdag 18 oktober is er het volgende overleg tussen gemeentebestuur, centraal kerkbestuur en parochie rond de opbouw van het kerkenplan Ledegem.

Tijdens de viering van zaterdag werden twee nieuwe teamleden aangesteld door vicaris-general Koen Vanhoutte: permanent diaken Stijn Hantson en teamlid Geert Wydaeghe.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier