Lauwse kaartclub Zonder Troef viert 70ste verjaardag én huldigt kampioenen

De kaartclub Zonder Troef met als lokaal café De Wandeling werd op het oud gemeentehuis van Lauwe ontvangen naar aanleiding van hun zeventig jarig bestaan. Het begoin allemaal 70 jaar geleden binnen het ACW in hun partijlokaal "De Gilde". Toen hun lokaal sloot maakten ze de overstap naar café De Wandeling in de Leiestraat. © WO
Redactie KW

De leden van kaartclub Zonder Troef hadden een dubbele reden tot feesten. Niet alleen werden de kaartkampioenen in het clublokaal De Nieuwe Wandeling gehuldigd, de club werd ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan ook op het oud-gemeentehuis ontvangen.

“Ik was er uiteraard niet van het begin bij, want ik was nog niet geboren”, lacht voorzitster Corine Degrendel. “Ik werd in 2003 lid van de club en leerde er mijn man Kurt Laevens kennen. Hij is momenteel secretaris van de club, wat betekent dat hij alle scores en uitslagen bij houdt. Onze club telt 18 leden. We spelen met zo’n vijf tafels en wij komen elke derde zondag van de maand bijeen. Ook in de grote vakantie wordt er gekaart, al probeer ik natuurlijk ook met eventuele reizen rekening te houden.”

In Den Bond

Corine nam vorig jaar de fakkel over van Marcel Dewilde die 15 jaar voorzitter was van de club. “Ikzelf volgde zoveel jaar geleden Walter Cuvelier op”, herinnert Marcel zich nog levendig. “In het begin van de club werd er gekaart bij Den Bond op Lauweplaats. Na de afbraak van het lokaal verhuisden we naar De Nieuwe Wandeling in de Leiestraat. Uitbaatster Nicole is de meter van onze club.”

Zonder Troef-voorzitter Corine Degrendele.
Zonder Troef-voorzitter Corine Degrendele.© WO

Kampioenen

Kaartclub Zonder Troef bestaat uit Corine Degrendel (voorzitter), Kurt Laevens (secretaris), Jean-Marc Laevens (penningmeester), Laurent Ameye, Noel Bossuyt, Frans Denuwelaere, Eric Depamelare, Marc Dewilde, Marcel Dewilde, Paul Donckels, Jules Fontaine, Margriet Geldhof, Roland Labarque, Jean-Pierre Laevens, Jenny Noppe, Martha Vanhoutte, Werner Vandevoorde en Marcel Vermeersch. De kampioenen 2017-2018 van de club (kleine foto) werden diezelfde dag in café de Nieuwe Wandeling gehuldigd . Jules Fontaine was de nieuwe kampioen, voor Kurt Laevens en Marcel Vermeersch.

De kampioenenhuldiging bij Zonder Troef.
De kampioenenhuldiging bij Zonder Troef.© TGM

(TGM/foto’s WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier