Lauwse huisdokter neemt afscheid: "Hij was 'huisarts', maar thuis was hij bijna nooit"

03/08/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 15:06

Na bijna vijftig jaar sluit dokter Stragier de deur van zijn praktijk. Wellicht kon hij nog een aantal jaren verder hebben gewerkt, maar hij kiest er bewust voor om wat meer tijd te maken voor zijn echtgenote en familie. Tot grote spijt van zijn vele patiënten die hem zullen missen. Dat getuigen de honderden dankbetuigingen in de vorm van kaartjes, bloemen en flessen.

Gedurende bijna vijftig jaar was Ghislain Stragier (73) huisarts in Lauwe. Op 1 juli nam hij definitief afscheid van zijn patiënten. Voor hij zijn praktijk begon werkte hij zes maanden als co-assistent in Algerije. In 1970 kwam hij in Lauwe terecht, waar hij niet meer zou vertrekken. Aanvankelijk op Lauwe Plaats, later in de Schoolstraat. Sommige van zijn huidige patiënten zaten toen al bij hem in de wachtzaal. "Eén bedankingskaartje kregen we van een vrouw die sinds 1972 patiënt was", weet echtgenote Frieda Vanoost.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!