Langer thuis wonen dankzij integraal zorgaanbod

Het zorgaanbod van Zorg24 werd voorgesteld door de voorzitter vzw Thuiszorg Bond Moyson West-Vlaanderen Franky De Block, algemeen directeur Solidariteit voor het Gezin Erwin Devriendt, zorgcoach Emily Vervenne, mantelzorger Odette Seys, zorgkundige Christina Da Cruz Mendez en provinciaal secretaris Bond Moyson West-Vlaanderen Chris Van den Bossche. © BVO
Redactie KW

Oudere inwoners van Oostende en Bredene met ernstige gezondheidsklachten of sociale problemen kunnen vanaf vandaag de klok rond een beroep doen op de diensten van Zorg24.

Door het integraal en ononderbroken zorgaanbod van Zorg24 kunnen zorgvragers tot zeven maanden langer thuis blijven wonen. Zorg24 komt tot stand door een samenwerking tussen Solidariteit voor het Gezin en Bond Moyson West-Vlaanderen. Achttien partners uit de zorgsector verlenen hun medewerking aan dit vooruitstrevend initiatief.

De zorgcoach stelt per patiënt een zorgpakket samen, om tegemoet te komen aan de noden per individuele 60-plusser. Alleen wie in Oostende en Bredene woont, komt in aanmerking. De mogelijkheden zijn uiteenlopend: medicatiebegeleiding, ergotherapie aan huis, personenalarm, avond- en nachtverzorging, gezinszorg op maat, residentiële nachtopvang voor de zorgvrager of mantelzorger. Deze aanpak zorgt voor een uitstel van een opname in een woonzorgcentrum.

Dankzij subsidies van de federale overheid is het mogelijk om Zorg24 minstens tot 2018 te behouden. De bedenkers hopen dit tijdelijk initiatief om te vormen tot een permanent gegeven. Tachtig senioren kunnen gebruik maken van Zorg24. Info bij de zorgcoach op 059 24 25 85 of oostende@zorg24.be. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier