Landelijke Gilde is terug van weggeweest tijdens 50ste carnavalsstoet in Zwevezele

10/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 11:34

Carnaval in Zwevezele is aan de gang en de Landelijke Gilde neemt dit jaar weer deel aan de feeststoet van zondag. Ze zijn volop in de weer om hun nieuw carnavalsthema uit te werken en de zelf ontworpen feestwagen te doen stralen.

Dit jaar viert carnaval zijn 50ste verjaardag en speciaal voor deze editie doet de Landelijke Gilde zijn uiterste best om met een mooie praalwagen naar buiten te komen. Over het thema doen ze echter nogal geheimzinnig. Hun doelstelling is vooral om plezier te beleven en om de mensen aan het lachten te brengen. "In 2003 namen we voor het eerst deel aan de carnavalsstoet", herinnert Dirk Dejonckheere van de Landelijke Gilde zich nog. "We deden elf jaar na elkaar mee en voerden dan een pauze in. In al die jaren behaalden we mooie resultaten. Bij onze eerste deelname, met als onderwerp 'Landelijke Gilde proeft van andere culturen',kwamen we op de tweede plaats te staan. Wij brachten toen muziek in de stoet met een djembé, een muziekinstrument afkomstig van Afrika. Onze eerste deelname was meteen een schot in de roos."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!