Landbouwer uit Kortemark redde Georgette uit brand in Torhout: "Zonder Wim was ik nu dood"

22/12/17 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:06

Ruim twee weken geleden verloor Georgette Decan haar hele hebben en houden toen een brand haar woning in de Revinzestraat in Torhout in de as legde, maar ze probeert de draad van het leven alweer op te pakken. Erkentelijk is ze ook. "Dat ik nog leef, heb ik te danken aan Wim Volcke, de buurman van mijn zoon en dochter in de Ichtegemstraat in Kortemark", zegt ze. "Hij passeerde toen het vuur net ontstaan was en heeft me aangezet om mijn huis te verlaten. Wim was mijn reddende engel. Zonder hem was ik nu dood."

Het woordgebruik van Georgette mag er zijn, zo net voor Kerstmis: reddende engel. Wim Volcke is blij met de dank vanwege de moeder van zijn buren, maar hij blijft er bescheiden bij. "Toeval bestaat", zegt hij. "Ik ben landbouwer en was net met mijn auto met aanhangwagen enkele varkens naar het Torhoutse slachthuis in de Vredelaan aan het voeren. Zo passeerde ik in de Revinzestraat, net toen de brand in Georgettes woning ontstaan was. Door dat toeval heb ik haar kunnen redden. Maar ik heb niets meer dan mijn plicht gedaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!