Laetitia Leclercq uit Wingene lijdt aan fibromyalgie: "Mijn hele leven werd overhoop gehaald"

07/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt om 11:54

Een jaar geleden nam het leven van Laetitia Leclercq een drastische wending. De energieke spring-in-'t-veld en ambitieuze carrièrevrouw had al een tijdlang last van pijnlijke spieren en kreeg een loodzwaar verdict te horen. Ze leed aan fibromyalgie, een syndroom met spierpijn en drukpijnlijke punten, verspreid over het hele lichaam. "Ik moet nu mijn hele leven anders organiseren", zegt ze. "En dat is erg moeilijk om te aanvaarden."

Het leven lachte Laetitia Leclercq, een 33 jaar jonge vrouw uit de Hillesteenweg in Wingene, meer dan toe. Samen met haar echtgenoot Jerry De Vlieger en de kinderen Jayden (11) en Layten (9) vormde ze een gelukkig gezin en bij Dierengezondheidszorg in Torhout had ze als teamleider een schitterende job beet. "Maar ik had al een hele tijd last van spierpijn. Veel spierpijn", zegt ze. "Ik dacht dat het met vermoeidheid te maken had, want ik werkte keihard. Maar de pijn werd steeds heviger. Ik had erg vaak hoofdpijn en slapende vingers, en trok al een jaar lang naar de osteopaat om de pijn aan mijn nek en bekken te verlichten. Maar toen ik in de zomer van 2017 op een zekere ochtend wakker werd met een geblokkeerde nek, wist ik dat er iets grondig fout zat. Ik besloot toch te gaan werken, maar een week later kon ik niet anders dan een dokter te consulteren. Wat ik ook probeerde, de pijn verminderde niet."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!