'Lachend kakske' kan Brugse ex-Miss België Romanie Schotte 20.000 euro kosten

14/06/18 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:24

Het 'lachend kakske' dat ex-Miss België Romanie Schotte als reactie gaf op een foto van haar waarop in de achtergrond een zwarte man te zien is, zou haar wel eens duur te staan kunnen komen. Die man eiste in de burgerlijke rechtbank van Brugge namelijk een schadevergoeding van 20.000 euro van de Brugse schone. Volgens hem gaat het om racisme en een schending van zijn portretrechten. "Hij wordt sindsdien herkend op straat en uitgelachen door zijn vrienden", aldus zijn advocaat.

Enkele maanden voor haar verkiezing tot Miss België postte Romanie Schotte een selfie in de bus op haar Instagram-account. Maar achter haar zat de zwarte man in beeld. In één van de reacties op de foto schreef iemand that nigga. En de reactie van de latere Miss België daarop zorgde voor de commotie. Ze antwoordde namelijk met I know en de poop emoji. Zelfs de rechter stelde zich daar gisteren tijdens de zitting al vragen bij. "Wat bedoelde ze daar juist mee? Op...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!