Laatste tornooi voor huidige Waregemse schepen van Sport

Afgevaardigden van alle Waregemse teams en Werkgroep Verder met schepen Chantal Coussement (rechts) op een van de terreinen van het oefencomplex aan de Zuiderlaan. © DJW
Redactie KW

SV Zulte Waregem is gastheer voor het vierentwintigste voetbaltornooi van de schepen van Sport dat zaterdag 21 juli vanaf 13.30 uur op terreinen vijf en zes van het oefencomplex aan de overkant van het Regenboogstadion wordt gespeeld. Alle Waregemse clubs nemen eraan deel.

De deelnemende clubs zijn naast Essevee dat Racing Waregem, Jong Vijve, KSV Beveren-Leie, KWS Desselgem en Dames SV Zulte Waregem die vriendschappelijk speelt tegen de collega’s van Club Brugge. De G-ploeg van Waregem geeft een demotraining.

Voor schepen van Sport Chantal Coussement is het haar laatste tornooi aangezien zij straks niet meer opkomt voor de verkiezingen van zondag 14 oktober.

Werkgroep Verder

Chantal Coussement: “Collega wijlen schepen Georges Vantieghem stond aan de wieg van dit tornooi 24 jaar geleden. Dat eerste tornooi was meteen goed voor enkele honderden toeschouwers. Sindsdien is dat nooit anders geweest.”

“Elk editie brengt rond de 3.000 euro op. Die centen gaan telkens naar een ander goed doel dat altijd met Waregem te maken heeft of op zijn minst een Waregemse invalshoek heeft. Deze keer is dat Werkgroep Verder die steun biedt aan wie in zijn familie of in zijn kennissenkring met zelfdoding te maken heeft. Deze organisatie werd opgericht door Nico Defauw, broer van Essevee-speler Davy Defauw. Dat is meteen onze lokale invalshoek.”

Daisy Buttiens (Werkgroep Verder): “Onze werkgroep is er voor wie met zelfdoding te maken had en met problemen daarover zit. Wij bieden steun, zoeken contact met lotgenoten. Daarnaast geven wij ook vorming over alle aspecten die met het fenomeen te maken hebben. Werkgroep Verder profileert zich voorts als het aanspreekpunt over deze problematiek en zit onder de koepel van het groene nummer Zelfmoord 1813.”

Het voetbaltornooi op zaterdag 21 juli verloopt zoals altijd over acht wedstrijden van telkens twee keer vijftien minuten met tussenin vijf minuten pauze.

Deze keer wordt er eerst gestart met de galawedstrijd van de dames van SV tegen de dames van Club Brugge. Dan volgt de demo van het G-team en en daarna is het de beurt aan de voetbalteams.

Prijsuitreiking

Direct na afloop van het tornooi volgt de prijsuitreiking.

Voor de 25ste jubileumeditie van volgend jaar is Racing Waregem gastheer. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier