Laatste postmeester van Winkel overleden

© ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Gisteren is Joris Gheysen,omringd door zijn familie, in zijn 80ste levensjaar gestorven in het AZ Delta campus Wilgenstraat in Roeselare.

In Sint-Eloois-Winkel was Joris een heel bekende man, die als gewezen bestuurslid van de vzw Paardekoers aan de Stenen Molen een grote rol speelde bij het succes in de jaarlijkse feestdag in oktober. Hij was de luimige speaker van het hele gebeuren en van zijn hand verscheen in 1990 over die geschiedenis een boek dat de meeste Winkelnaren in hun bezit hebben.

Joris werd in Izegem geboren op 25 mei 1939 en was de echtgenoot van Marie-Thérèse Vansteenbrugge. Het koppel woonde in de Kortrijksestraat, op de plaats waar het postkantoor van Sint-Eloois-Winkel wegens herstructurering op 1 mei 1998 de deuren moest sluiten. Om Joris en zijn postmannen te steunen werd toen vanuit diverse verenigingen een protestbetoging op het getouw gezet. Daarna werd Joris nog enkele jaren tewerkgesteld in het kantoor Ledegem, waar hij dienstleider was van de postmannen tijdens de vroege dienst.

Een van die toenmalige postmannen, Noël Demeyere, herinnert zich die periode nog levendig. “Joris was een sociale man die zijn personeel verdedigde waar hij kon. Hij organiseerde ook een jaarlijks etentje voor hen om de werksfeer goed te houden. Met zijn kinderen is hij geregeld op reis gegaan naar Zuid-Frankrijk.”

Joris Gheysen was de vader van Kris, Katrien en Karl en hun echtgenoten Sandra De Smidt, Joop Evers en Ann Loyson. Laura, Olivia, Raf, Claire, Clementine en Charlie zijn de namen van zijn zes kleinkinderen. De uitvaartliturgie zal plaatsvinden op vrijdag 15 maart om 10.30 uur in de Sint-Eligiuskerk in Sint-Eloois-Winkel. Aansluitend zal de plaatsing volgen in het familiegraf op de gemeentelijke begraafplaats van Winkel aan de Koning Boudewijnstraat. (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier