Laatste CM-kantoor in zuiden van Kortrijk sluit

Het kantoor op Rollegemplaats is gesloten. © EDB
Redactie KW

Deze week sloot het CM-kantoor in Rollegem de deuren. Meteen het laatste in het zuiden van Kortrijk. “Wie met een vraag zit, kan langskomen op de Veemarkt”, aldus Johan Messely.

Op Rollegemplaats, aan de overkant van de Sint-Antonius Abtkerk, was vele jaren een kantoor van de Christelijke Mutualiteit gevestigd. Maar dat is intussen geschiedenis: het kantoor sloot definitief de deuren. Zo is er meteen geen kantoor van de mutualiteit meer in het zuiden van Kortrijk (Aalbeke, Bellegem, Kooigem, Rollegem).

“Het kantoor was een halve dag per week open”, vertelt Johan Messely, algemeen directeur CM Zuid-West-Vlaanderen. “Eén persoon maakte toen de dienst uit. Er kwam telkens ook wel volk over de vloer, al merkten we ook dat veel mensen uit de zuidelijke deelgemeenten sowieso naar Kortrijk gingen. De halve dag dat er op afspraak werd gewerkt, kwamen er weinig mensen langs.”

“In het kader van enerzijds besparingen die de overheid ons oplegt en anderzijds efficiëntie heeft CM ervoor gekozen om het kantoor in Rollegem definitief te sluiten. Het personeel dat in Rollegem actief was, zal volledig in onze loketten op de Veemarkt worden ingezet.”

De witte CM-bus blijft wel staan in Rollegem. “Die bus wordt elke dag geledigd”, aldus nog de algemeen directeur. “Leden van de mutualiteit gebruiken die hoofdzakelijk zeg maar voor 90 procent om doktersbriefjes in te dienen. Of dat de komende jaren ook nog zo zal zijn, zal moeten blijken. Steeds meer huisartsen schakelen over op elektronische doktersbriefjes en sturen die rechtstreeks door naar ons.”

(AXV-EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier