KWB Zandvoorde maakt 510 liter soep voor het goede doel

30/12/17 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:14

Naar aanleiding van De Warmste Week van Studio Brussel bood KWB Zandvoorde enkele heerlijke feestsoepen aan voor de eindejaarsfeesten.

KWB Zandvoorde maakt 510 liter soep voor het goede doel

Op de foto zien we van links naar rechts Peter Claeys, Freddy De Schacht, Zan Ramos, Jean-Michel De Schacht en Guido Blomme. © MF

"Uit de meer dan 1.000 goede doelen kozen wij dit jaar voor de mughelikopter IMDH vzw. De helikopter garandeert een snelle interventie bij levensbedreigende situaties door ziekte of ongeval. Onze hobbykoks maakten drie gastronomische feestsoepen klaar, bereid met verse ingrediënten. Afgelopen zondag werden de bestelde soepjes thuis afgeleverd. De mensen konden de soep ook zelf afhalen in de parochiezaal", weet Jean-Michel De Schacht van KWB Zandvoorde.

De keuze voor de mugheli als goede doel is misschien niet uniek, maar is wel nodig. De helikopter redt tientallen levens per jaar en dekt van zonsopgang tot zonsondergang twee miljoen mensen. De heli rukt gemiddeld 700 keer per jaar uit. De mughelikopter van West-Vlaanderen is de vijfde grootste mugdienst in een provincie die ongeveer tien mugdiensten via de weg kent. De helikopter is 7 dagen op 7 permanent beschikbaar. "Met onze soepactie kunnen we dit jaar een cheque van 1.800 euro afgeven. We maakten in totaal 510 liter soep, ruim 125 liter meer dan onze actie vorig jaar. Toen was vzw Ithaka het goede doel", geeft KWB Zandvoorde nog mee.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!