Kuurnenaar verloor zijn vrouw in auto-ongeval: "Liever een zinvolle straf dan een lang rijverbod"

24/01/18 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:25

Een zinvolle straf voor de jongeman die hun moeder en echtgenote vorig jaar in Harelbeke omver reed op het zebrapad, liever dan een lang rijverbod. Dat was de wens van David Lefebvre en zijn dochters Kimberly (17) en Chelsy (14) uit Kuurne. De politierechter in Kortrijk had er oor naar en legde de 24-jarige automobilist uit Harelbeke een autonome probatiestraf op die gericht moet zijn op het bieden van hulp in een revalidatiecentrum voor slachtoffers van (verkeers-)ongevallen.

Op 10 januari vorig jaar was Corina Staelens (40) uit Kuurne op weg naar haar dagtaak in Stasegem (Harelbeke). Onderweg stopte ze nog even om in bakkerij De Nieuwe Brug langs de Kortrijksesteenweg in Harelbeke een brood te halen. Ze stak er het kruispunt over maar werd op het zebrapad gegrepen door het voertuig van Olivier V. (24) uit Harelbeke, die vanuit de Peter Benoitstraat, de straat waar hij ook woont, de Kortrijksesteenweg kwam opgereden. Hij merkte echter de voetgangster niet op. Hij had niet gedronken en reed zo'n 40 km/u. Corina Staelens liep bij de aanrijding levensbedreigende verwondingen op en ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!