Kuurnenaar steunt kankeronderzoek met eigen pelgrimstocht

Geert Vanhaverbeke stapte vanuit het zuiden van Frankrijk naar Compostela. De vertelavond over zijn camino bracht 1.720 euro op voor Post voor Compostela, een project voor kankeronderzoek. © BRU
Redactie KW

Vorig jaar stapte Geert Vanhaverbeke (50) uit Kuurne in 30 dagen vanuit het Zuid-Franse Saint-Jean-Pied-de-Port naar het Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela. De Orde van de Ezel, waar Geert lid van is, organiseerde een avond rond de tocht en zamelde daarbij geld in voor kankeronderzoek.

Vooraf was Geert niet van plan een goed doel te koppelen aan zijn 780 km lange tocht omdat hij die voor zichzelf wandelde en weinig zin had in de rompslomp die komt kijken bij het organiseren van een actie. Hij heeft wel veel respect voor mensen die dat wel doen en kwam zo uit bij het project Post voor Compostela van de Leuvense prof Johan Swinnen.

Deze kankeronderzoeker liep vorig jaar 2.400 km van Leuven naar Santiago, gemiddeld twee marathons per dag, omdat zijn zoon Pieter, slachtoffer van kanker, na vijf jaar ziekte nog leefde.

Post voor Compostela

Hij liep die tocht niet enkel voor zijn zoon maar voor alle mensen die op de een of andere manier geconfronteerd worden met kanker. Zij mochten dan ook brieven in zijn rugzak stoppen, 800 stuks die hij meenam richting Compostela. Om hen nog meer te ondersteunen, zamelde Johan Swinnen tegelijk ook geld in voor het Leuvens Kankerinstituut LKI.

Op de vertelavond van Geert in januari kon een bomvolle Sint-Pieterszaal twee uur genieten van de verhalen achter zijn honderden foto’s. De avond leverde in totaal 1.720 euro op, een bedrag dat Geert en de Orde van de Ezel volledig schenken aan het project van Johan Swinnen. Wie het verhaal van Geert nog eens wil nalezen, kan terecht op www.geertopweg.wordpress.com. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier