Kuurne opent rouwregister voor Nesten

Op de pui van het gemeentehuis werd een tijdelijke gedenkplaats geopend ter nagedachtenis van Nesten. Heel wat mensen kwamen reeds bloemen neerleggen, onder wie ook burgemeester Francis Benoit. © BRU
Redactie KW

In Kuurne ligt sinds woensdagmorgen in het gemeentehuis een rouwregister ter nagedachtenis van karikaturist Rik Delneste, beter bekend als Nesten.

Die overleed vorig weekend. Het gemeentebestuur heeft beslist om het pleintje voor het gemeentehuis tijdelijk om te dopen tot het Nestenplein. Verschillende werken van Nesten worden er opgehangen. Het gaat om een selectie van zoon Gommaar en dochter Leonie. Iedereen die het rouwregister komt tekenen, krijgt ook een aandenken.

Sinds woensdagmorgen liggen er al tientallen ruikers bij de werken van de bekende inwoner. Het was de buurvrouw van Nesten, An Malfait uit de Kouterstraat, die kwam met het voorstel om tekeningen voor Nesten te laten ophangen. “Ik vond dit een geweldig idee”, zei burgemeester Francis Benoit. “Daarom voorzien we naast de werken van Nesten ook plaats om zelf tekeningen achter te laten.”

Sinds woensdagmorgen is er een rouwregister voor de karikaturist.
Sinds woensdagmorgen is er een rouwregister voor de karikaturist.© LO

Het rouwregister kan getekend worden op woensdag van 8.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 19 uur, op vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12 uur.

Heel wat Kuurnenaren kwamen hun medeleven betuigen voor ‘hun’ Nesten. De bloemenruikers op het Nestenplein zeggen alles…

(LO/BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier