Kustgemeenten zijn tegen extra naaktstrand: "Slecht voor ons imago"

03/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 08:00

De Federatie van het Belgisch Naturisme onderzoekt mogelijke locaties voor nieuwe naaktstranden in twee badplaatsen - welke wil ze niet zeggen. Geen enkele badplaats zegt gecontacteerd te zijn, maar dat hoeft niet te verwonderen. "We zijn enkel nog maar met gemeenteraadsleden aan het bespreken welke stranden geschikt kunnen zijn", legt voorzitter Koen Meulemans uit. "We tasten af waar we het meest kans maken. Er is veel weerstand: preutsheid, vrees voor overlast, angst om kiezers te verliezen... In Bredene duurde het tien jaar voor er een naaktstrand kwam. Ik hoop dat het dit keer sneller zal gaan."

"Wij hebben nog geen officiële vraag gesteld aan een kustgemeente", verduidelijkt Koen Meulemans. "Wel zijn we met enkele gemeenteraadsleden in kaart aan het brengen welke stranden geschikt zouden zijn en op welke er nu een gedoogbeleid bestaat, met alle problemen van dien. We bekijken ook welke politici we nog eens apart kunnen aanspreken om tot een positieve stemming te komen in hun gemeente."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!