Kust verwacht 400.000 dagtoeristen tijdens hemelvaartweekend

09/05/18 om 11:31 - Bijgewerkt om 16:43

De kust verwacht tijdens het verlengde weekend 400.000 dagtoeristen. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag. Het goede weer van de voorbije dagen speelt zeker mee in de positieve prognose.

Kust verwacht 400.000 dagtoeristen tijdens hemelvaartweekend

Het afgelopen weekend kon de kust nog rekenen op heel wat dagjestoeristen. © BELGA

"Na enkele mooie weekends in april noteren de hotels voor het hemelvaartweekend momenteel een bezetting tot 85 procent of meer", zegt Franky De Block, gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter Westtoer.

Op basis van de huidige weersvoorspellingen schat Westtoer dat er ongeveer 400.000 dagtoeristen naar de kust reizen. Donderdag moet de topdag worden. Als het goede weer zich nog even doorzet, verwacht de hotelsector nog veel lastminuteboekingen.

Niet enkel de zee en het strand zullen toeristen lokken. Met het marien festival "Oostende voor Anker" staat er komend weekend een belangrijk evenement op de activiteitenkalender en ook kunsttriënnale Beaufort zal heel wat mensen naar de zee lokken."We raden aan om de trein en de kusttram te gebruiken om te reizen naar en langs de kust. Vlotte mobiliteit draagt bij tot een milieuvriendelijke ontwikkeling van de toeristische regio. Het openbaar vervoer is zeker tijdens een verlengd topweekend als Hemelvaart een sterk alternatief", aldus De Block.

Voor de sector zijn de verlengde weekends heel belangrijk. Dat 1 mei op een dinsdag viel, was al een voltreffer. Ook het pinksterweekend, met pinkstermaandag op 10 juni, is ontzettend belangrijk voor de toeristische sector. Tweederde van de omzet wordt immers buiten de zomermaanden juli en augustus geboekt.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!