Kunstvlieger vermagert de helft om in cockpit te passen

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 14:54

Gewicht verliezen: het zal dit weekend weer het populairste voornemen voor het nieuwe jaar zijn. Vaak is er een 'trigger' nodig om de strijd tegen de kilo's te winnen. Voor Stijn De Jaeghere (36) was dat de droom om kunstvlieger te worden. Hij halveerde in gewicht: van 170 naar 87 kg. Nu is hij een van 's lands beste kunstvliegers.

Al sinds zijn kindertijd gaat het gewicht van Stijn De Jaeghere op en neer. "Op mijn vijftiende woog ik 100 kg", vertelt hij. "Ik startte een dieet om te kunnen deelnemen aan de ingangsproeven bij het leger en dat lukte. Maar toen ik daarna niet geselecteerd werd, ben ik gestopt met sporten en diëten. Op mijn achttiende woog ik weer 115 kg, en mijn gewicht liep de volgende jaren op naar 130 kg. Een studentenleven en in het weekend aan de slag in een zeer goed restaurant waren goede sponsors van mijn horecagezwel... Dankzij een proteïnendieet kon ik afvallen tot 108 kg, maar om medische redenen moest ik daarmee stoppen. Mijn schildklier was kapot. Ik herviel. De weg van de minste weerstand, zeker? Telkens was er weer die jojo: als ik afviel, kwam er daarna meer bij."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!