Kunstveiling voor het goede doel in Ieper

Het VEIL-team van Vondels en Dé Academie met Niko Deleu, Lieve Vanhoutte, Johan Verschueren en Bianca Decroix. © EG
Redactie KW

Vondels vzw en het impulsatelier van Dé Academie slaan de handen in elkaar en organiseren volgend jaar een kunstveiling en expo. Amateurkunstenaars en professionele kunstenaars kunnen zich nu al inschrijven.

“Vondels vzw biedt volwassenen met een beperking een creatief aanbod aan op het vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het Impulsatelier verzamelt kunstenaars met een beperking”, verduidelijkt Bianca Decroix van vzw Vondels. “Wij bieden zowel ondersteuning in onze dagcentra De pelgrim in Wulvergem, De milieuboerderij in Zillebeke en Het Minnehuis in Wervik.”

Tentoonstelling

De organisatoren zijn op zoek naar kunstenaars die willen deelnemen aan een tentoonstelling voor het goede doel en daarna hun werk in de kunstveiling willen zien. “De tentoonstelling vindt plaats in april volgend jaar en in mei wordt de kunstveiling georganiseerd”, vervolgt Bianca Decroix. “Met de opbrengst van de veiling wil Vondels een financiële reserve aanleggen voor het organiseren van vrijetijdsactiviteiten. Dé Academie legt een financiële reserve aan voor de organisatie van het Impuls-atelier. Veiling en tentoonstelling richten zich zowel tot de professionele kunstenaar als de amateur. Voor de professionele kunstenaars geldt een afzonderlijke tentoonstelling en individuele afspraken. Voor de andere kunstenaars wordt geen onderscheid gemaakt.”

Deelname

Inschrijven kan tot 23 december. Alle info is te vinden op www.vondels.be/veil en via veil@vondels.be. De tentoonstelling in Cultuurcentrum Het Perron en Belle Godshuis loopt van 25 april tot 4 mei. De veiling vindt plaats in Het Perron op zaterdag 4 mei om 19 uur. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier