KSV Roeselare onderzoekt banden van jeugdtrainer met Schild & Vrienden

14/09/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 13/09/18 om 16:34

Een foto van Schild & Vrienden brengt een jeugdtrainer van voetbalclub KSV Roeselare in een moeilijk parket. Het bestuur van de club die met de foto en de link werd geconfronteerd, is verrast en zegt de banden van D.V.M. met Schild & Vrienden te onderzoeken. In Lichtervelde staat dan weer een Chiroleider in het oog van de storm omdat hij te zien is in een promofilmpje van Schild & Vrienden.

D.V.M., een jonge twintiger uit Oost-Vlaanderen die sinds dit voetbalseizoen als trainer een jeugdploeg van KSV Roeselare onder zijn hoede heeft, blijkt banden te hebben met de organisatie Schild & Vrienden. Die kwam vorige week zwaar in opspraak na een Pano-reportage op televisie, waaruit bleek dat de beweging achter de schermen en in besloten kring op het internet een seksistisch en racistisch discours hanteert. Dries Van Langenhove, de grote man achter de organisatie, blijkt daarenboven gewelddadig taalgebruik niet schuwen. Na de reportage werd hij geschorst door de Universiteit van Gent.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!