KSFI ontroert met concert ‘De Groote Oorlog’ in De Leest

(Foto Wim) © (Foto Wim)
Redactie KW

De herdenking van de Groote Oorlog loopt stilaan op zijn laatste beentjes, maar de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem proberen nog even de herinnering levendig te houden. In cultuurhuis De Leest concerteren de muzikanten van de fanfare. Ze brengen er hun concert ‘de Groote Oorlog’.

Voor de muzikanten van de Koninklijke Stadsfanfaren staat 11 november steevast in hun agenda. “Jaarlijks spelen wij op 11 november aan het oorlogsmonument op de Melkmarkt en dit om de oorlog te herdenken. Dit jaar spelen we de avond ervoor ook nog eens met De Eerste Wereldoorlog in onze gedachten, maar dat in De Leest in Izegem”, klinkt het.

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op zaterdagavond 10 november hun concert De Groote Oorlog. “De titel zegt het zelf, maar we brengen op die avond enkel werken die aan de oorlog gerelateerd zijn. We brengen werken met een duidelijke link, maar ook typische oorlogsnummers zoals bijvoorbeeld Waltzing Mathilda”, vertelt dirigent Hans Demeurisse. “We proberen in het concert vooral de sfeer van 14-18 te brengen en de mensen op die manier eventjes terug naar de oorlog te brengen.”

Het concert brengt uiteraard heel veel muzikale klanken, maar het zal meer zijn dan dat.

Doedelzak

“Voor het eerst zorgen we niet enkel voor muziek, maar zal er ook tekst en beeld zijn tijdens het concert. We kunnen hiervoor rekenen op de nodige hulp”, weet Hans. “Geerwin Vandekerckhove neemt de tekst voor zijn rekening. Hij brengt doorlopend een verhaal dat de mensen zal raken. Daarnaast zorgt Pat Paniek voor de animatie, wat zij precies zullen brengen hou ik nog even als verrassing, maar het belooft de moeite te worden!”

“We werken daarnaast ook samen met Hilde Coppé, zij is sopraan van dienst en zorgt voor hemelse klanken. Izegemnaar Olivier Delaey fleurt het concert dan weer op met zijn doedelzak, wat zeker voor een apart sfeertje zal zorgen.”

De Koninklijke Stadsfanfaren zullen op 10 november alleen op de planken staan. “Onze jeugdmuzikanten van BBKSFI en Euphonia nemen niet deel aan het concert. Euphonia was vorige week nog aan de slag op de Vlamowedstrijd in Kortrijk en dat onder leiding van dirigent Gilles Demeurisse. Ze behaalden daar een schitterende score met een eerste prijs uitmuntendheid cum laude. Uiteraard waren we in de wolken met dat resultaat.”

Wie graag nog komt kijken, zal er snel bij moeten zijn. “Onze kaartenverkoop loopt als een trein. Er is nog een aantal tickets te koop voor 17 euro. Kinderen die nog geen 12 jaar zijn of mensen met een vrijetijdspas betalen slechts 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle leden en bij cultuurhuis De Leest.” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier