Kruistocht van vier Woumenaars levert 5.100 euro op voor De OpenLink

De 'Kruistocht van reus Gauthier' was een uitputtingsslag die de deelnemers niet gauw zullen vergeten. © KLD
Redactie KW

Dinsdag 18 december ondernamen vier Woumenaars een gesponsorde wandeltocht van 84 kilometer lang naar Wachtebeke. De ‘Kruistocht van reus Gauthier’ was de apotheose van een drieledige actie in het kader van De Warmste Week.

Heel wat Woumenaars trokken dinsdagavond per bus naar domein Puyenbroeck om hun wandelhelden op te wachten en tijdens de laatste kilometer te vergezellen naar het evenementeneiland, waar de radiomarathon Music For Life van Studio Brussel plaatsvond. Een dag eerder, maandagavond om 23 uur, vertrokken Manu Mackelberg, Gregory Loor, Wim Coussement en Steven Vanhaverbeke te voet naar Wachtebeke om de opbrengst van verschillende acties kenbaar te maken. Bij hun aankomst in domein Puyenbroeck werden ze hartelijk onthaald door dorpsgenoten en delegaties van woonzorgcentrum De OpenLink en de Vrije Basisschool. Reus Gauthier van Woumen liep voorop en de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op begeleidde het gezelschap naar het evenementeneiland.

Tegen dementie

De verschillende acties werden op het getouw gezet door het bewonersplatform De Blankaartklok en kregen de medewerking van tal van plaatselijke verenigingen. Als goede doel werd gekozen voor woonzorgcentrum De OpenLink. “De kinderen van de Vrije Basisschool liepen een kerstrun, we organiseerden een kersttrail waarvoor 280 sportievelingen opdaagden, en tijdens onze tweede kerstmarkt voerden we een kerstballenactie met een ‘kerstboom tegen dementie’, wat resulteerde in deze gesponsorde kruistocht naar Wachtebeke. Alle acties samen brachten 5.100 euro op, een bedrag dat we graag schenken aan De OpenLink voor hun strijd tegen dementie”, vertelt Manu Mackelberg.

Mijn tong is het enige lichaamsdeel dat geen pijn doet – Manu Mackelberg

De ‘Kruistocht van reus Gauthier’ was een uitputtingsslag die de deelnemers niet gauw zullen vergeten. Pijnlijke voeten gooiden roet in het eten, maar Manu beet door en bleef overeind tot aan de finish. Het viertal kreeg onderweg nog de steun van Brecht Debruyne en Ruben Mackelberg, die respectievelijk vijftig en dertig kilometer meestapten. “Ik heb al veel lastige dingen gedaan, maar dit was wel héél zwaar. Mijn tong is het enige lichaamsdeel dat geen pijn doet”, aldus Manu op het podium van de Warmste Week.

Het woonzorgcentrum De OpenLink wil de mooie cheque van ruim 5.000 euro besteden aan de aankoop van een BeleefTV, dit is een interactieve speeltafel die mensen met dementie op een speelse wijze activeert en stimuleert.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier