Kruimelcafé officieel geopend in ontmoetingscentrum De Raat in Oostkamp

26/03/18 om 07:40 - Bijgewerkt om 07:39

Met het openen van een 'Kruimelcafé' in Oostkamp willen enkele enthousiaste vrijwilligers voedselverspilling tegengaan.

Kruimelcafé officieel geopend in ontmoetingscentrum De Raat in Oostkamp

Wekelijks worden overschotten opgehaald bij lokale handelaars, traiteurs, bakkers en groentewinkels. Daarmee wordt er op dinsdagnamiddag een lekkere maaltijd gemaakt in ontmoetingscentrum De Raat waar iedereen, ongeacht rang of stand, mag aanschuiven.

Gemiddeld is er een 50-tal mensen dat wekelijks langskomt. Een vrije bijdrage is welkom. Ook Marc Verstrynge van Boeren & Buren die met zijn Buurderij het belang van duurzaamheid en de korte keten benadrukt, is er elke dinsdag aanwezig met een 10-tal lokale voedingsproducenten die tussen 17 en 19 uur hun goederen aanleveren die via de website zijn besteld. Vanaf volgende week zullen er ook papieren bestelformulieren voorhanden zijn zodat mensen die minder met de computer bezig zijn ook hun portie gezond voedsel kunnen reserveren. Er is een aanbod van groenten, fruit, zuivel, vlees, brood, sap en vanaf nu ook bier van uit de buurt.

Tijdens de officiële opening werden alle initiatiefnemers van Boeren & Buren en van het Kruimelcafé met een lekkere attentie bedacht. Ook Velt die het initiatief steunt, de gemeente en Marleen Deschaght van De Raat werden met veel lof overladen.

(PH)

www.facebook.com/kruimelcafé en www.facebook.com/buurderij.oostkamp

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!