Kristof Verleyen uit Waregem beklimt de Ventoux drie jaar na hartstilstand

10/08/18 om 05:07 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 09:10

Zeker voor Kristof Verleyen (35) was het vrijdag 27 juli een bijzondere dag toen hij met vriend Brecht Destoop (32) de top van de mythische col Mont Ventoux vanuit Bédoin had bereikt. Drie jaar geleden kreeg hij op dezelfde Reus van de Provence af te rekenen met een hartstilstand. Een alerte dokter uit West-Vlaanderen die in zijn spoor volgde en een brandweerman even verderop, konden de jongeman dankzij deskundig ingrijpen reanimeren, waarna een helikopter Kristof overvloog voor verdere verzorging naar de kliniek in Avignon. Ook toen was Brecht er bij.

"De tocht van vrijdag 27 juli verliep vrij vlot. Zelf ondervind ik geen enkele lichamelijke hinder", aldus Kristof Verleyen. "Ik ben op en top fit, eigenlijk. Daarvoor moet je wel trainen. Een goede voorbereiding voor de Ventoux is nodig. Ook als je zoals ikzelf veel fietst, samen met Brecht en nog enkele collega's. Wij gaan in de week telkens met de fiets op stap. Kilometers malen. Dus ook voor de Reus van de Provence waar het voor mij in 2015 wel heel anders had kunnen aflopen. Wij waren toen met twee koppels en kinderen op vakantie in de streek van de Ventoux. De berg stond op ons programma. Ikzelf nam de ene kant omhoog, Brecht de andere kant. Op een paar honderd meter van de Chalet Reynard gebe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!