Kristof Vandemoortele, zoon van FC Gullegem-voorzitter, onverwacht overleden

Redactie KW

Thuis in Gullegem is op 30 oktober geheel onverwacht Kristof Vandemoortele overleden. Hij werd net geen 37.

Kristof werd op 14 november 1980 in Izegem geboren. Hij was een niet-onverdienstelijk jeugdspeler bij voetbalclub SK Gullegem. Enkele maanden na zijn vijftiende verjaardag sloeg het noodlot echter toe en werd een tumor in zijn ruggengraat ontdekt. Hij werd hiervoor meermaals geopereerd. Het maakte dat hij al gauw in een rolstoel terecht kwam en er fysiek almaar meer op achteruit ging.

“Hij is echter altijd positief met zijn ziekte blijven omgaan en heeft nooit geklaagd”, zeggen zijn ouders Rudy en Mia Vandemoortele-Devreese. “Hij wist zich als fervent supporter van voetbalclub Anderlecht en later – als hij daar niet meer naartoe kon – van KV Kortrijk met een pak vrienden te omringen. Ook bij FC Gullegem was hij een graag geziene gast. Daarnaast was hij een fervent kaarter en een groot hondenliefhebber. Zijn trouwe viervoeter Artois hield hem de hele dag gezelschap.”

Kristof is uiteindelijk nog heel onverwacht gestorven aan een hersenbloeding. “Niet van zijn ziekte. Die was stabiel en hij moest de jongste tijd zelfs geen medicijnen meer nemen”, zegt zijn moeder. De jonge Gullegemnaar is zonder pijn gestorven. Dat is voor zijn ouders, bij wie hij inwoonde, en voor zijn zus Caroline de grootste troost in hun verdriet.

De uitvaart heeft plaats op dinsdag 7 november om 10.30 uur in de Sint-Amanduskerk van Gullegem. (AV/GF)