Krak van Kortrijk in 2015 Doris Verlinde is overleden

Redactie KW

Doris Verlinde is vrijdag op 65-jarige leeftijd overleden. Doris was gekend als een straffe madam en dat beseften velen, want in 2015 werd ze in onze krant tot Krak van Kortrijk verkozen.

Doris Verlinde werd geboren in Kortrijk op 10 augustus 1952 en woonde in Heule. Ze was de echtgenote van Filiep Vande Wiele en de mama van Jill (met Maurizio Soracco) en Daphne (met Steven Vancraeynest). Ze was ook altijd fier op haar kleinkinderen Bianca, Lena, Emma en Thorsten. Doris was tot haar pensioen in 2014 ambtenaar bij het meldpunt van stad Kortrijk.

Doris Verlinde was medeoprichtster van Vrijzinnig Centrum Mozaïek, waar ze 20 jaar voorzitter was. Ze was ook secretaris van het Humanistisch Verbond Kortrijk. Ook inzamelacties voor vluchtelingen konden op de steun van Doris en haar man rekenen.

Kom op Tegen Kanker

Doris was sinds het begin van de plantjesactie van Kom op Tegen Kanker in Kortrijk de coördinator. Solidariteit met de medemens was vanuit haar vrijzinnige levensovertuiging een belangrijke waarde. Nadat ze zich zelf al 20 jaar ingezet had voor de actie, werd ze eind 2013 zelf getroffen door kanker. Dit hield haar niet tegen om zich te blijven inzetten voor de actie. Ze werd als ervaringsdeskundige zelfs ook nog één van de 15 leden van de stuurgroep van Kom op Tegen Kanker in Brussel.

Begin 2015 werd ze in bij de Krant van West-Vlaanderen verkozen tot krak van 2014. Haar tomeloze inzet werd met deze titel beloond. Ze benadrukte zelf dat ze deze titel samen met haar man Filiep verdiend had. Het koppel deed alles samen. Doris was ook haar vele vrijwilligers op wie ze altijd kon rekenen heel dankbaar.

Er wordt op vrijdag 12 januari om 10 uur afscheid genomen in Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Overleiestraat 15a in Kortrijk. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd geen bloemen of kransen mee te brengen, maar een gift te storten voor ‘Kom op tegen Kanker’ op het nummer BE03 4886 6666 6684 met in de mededeling ‘140-169-041 gift Doris Verlinde’. (EDB – foto EDB – begrafenissen Bloyart, Kortrijk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier