Krak van Izegem: "Op termijn wil ik het buitenland veroveren"

25/01/19 om 04:45 - Bijgewerkt op 22/01/19 om 11:55

Met Toerisme voor Autisme heeft Sien Depoortere een platform gelanceerd waar mensen met autisme en hun begeleiders een uitgebreid aanbod aan uitstappen kunnen vinden. Iets waar duidelijk nood aan is, want nu heeft Sien 29 concrete projecten uitgewerkt. "En dat gamma wil ik in 2019 verder uitbreiden", klinkt het ambitieus.

Het idee voor Toerisme voor Autisme kreeg Sien toen ze tijdens haar studies psychologie een stage afwerkte bij kinderen met autisme. "Toen ik daarna nog mijn aanvullende masteropleiding toerisme volgde, heb ik ook op die doelgroep gefocust", verduidelijkt ze. "Ik maakte een masterproef over autismevriendelijk toerisme en werkte meteen een viertal items uit: Sunparks in Oostduinkerke, het Gravensteen in Gent, de Zoo van Antwerpen en het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Op die manier kwam ik in contact met Toerisme Vlaanderen en de verschillende provincies en leerde ik dat de nood voor een dergelijk aanbod wel degelijk aanwezig was."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!