Krak van De Haan: "Prostaatkanker heeft grote impact op je leven"

25/01/19 om 04:58 - Bijgewerkt op 24/01/19 om 15:14

"Wij zorgen voor elkaar", klinkt het uit de monden van Fernand Fonteyne en Rik Steen. Ze zijn respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van Think Blue Vlaanderen en hebben het over de lotgenotenvereniging prostaatkanker. Fernand Fonteyne is de Krak van het jaar geworden voor de gemeente De Haan.

Het bestuur van de vereniging heeft een charter opgesteld, een lijst met aanwijzingen en aandachtspunten die ze willen meegeven aan en voorleggen in ziekenhuizen en bij medici. "Het gaat om belangrijke informatie die kan helpen om de patiënten met prostaatkanker en hun partner beter te begeleiden. Er is al heel veel ten goede veranderd, dat is zeker. Maar jammer genoeg is het taboe rond prostaatkanker nog niet helemaal doorbroken en daarom wordt het soms te laat ontdekt", klinkt het. "Ik ben het levende voorbeeld dat een screening zeer belangrijk is", betoogt Rik Steen, "Ik was pas 55 toen bij mij kanker werd vastgesteld. Gelukkig had mijn vrouw -zij is verpleegster- duidelijk gemaakt dat die screening moest gebeuren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!