Kortrijkse rugbyclub zet training open voor nieuwe leden

07/12/18 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:50

RC Curtrycke wil iedereen laten kennismaken en overtuigen van de rugbysport en organiseert daarom opnieuw initiatietrainingen in sportcentrum De Weimeersen in Rollegem.

Kortrijkse rugbyclub zet training open voor nieuwe leden

© GF

Wie zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar meteen kracht wil bijzetten, kan op vrijdag 11 januari terecht bij de Kortrijkse rugbyclub RC Curtrycke. Twee uur lang, tussen 19.30 en 21.30 uur, zet de club haar trainingen op sportcentrum De Weimeersen in Rollegem open voor nieuwelingen. Tijdens die initiatietraining kan je kennis maken met de basistechnieken van de rugbysport.

"Rugby is letterlijk een sport voor iedereen omdat er nood is aan een goede balans tussen meer krachtige, technische maar ook snelle en inzichtrijke spelers", vertelt Jeroen Indevuyst van RC Curtrycke. "Onze club werd opgericht in 2000, ondertussen 18 jaar geleden, en is daarmee de oudste club van West-Vlaanderen." Na een doorstart in 2008 bleef de club groeien en werden zelfs een voltallige jeugdwerking en twee vrouwenploegen in het leven geroepen. "Bij de mannen loopt het de laatste jaren echter wat moeilijker", stelt Jeroen. "Een aantal spelers is hogerop gaan spelen of hing de rugbyschoenen aan de haak."

Kortrijkse rugbyclub zet training open voor nieuwe leden

© GF

Daarom is de club op zoek naar vers bloed. "Wie interesse heeft in de sport, kan dus vrijblijvend komen meetrainen en even proeven van RC Curtrycke. Na afloop van de initiatie zorgen wij uiteraard voor verfrissing in de kantine", sluit Jeroen af.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!