Zij werd 21 maart 1958 in Vlamertinge geboren en heeft nog twee zussen. Haar beide ouders zijn nog in leven. Haar vader was medestichter van het vroegere wegenbouwbedrijf Pevalco.

Regine Petillion trouwde eerst met Benoît Steverlynck, een kleinzoon van Charles Steverlynck, stichter van het Ieperse weefmachinebedrijf Picanol. Haar man overleed echter al in 1987 op slechts 30-jarige leeftijd. Nadien hertrouwde zij met de 13 jaar oudere Christian Dumolin, topman van de dakpannen- en later baksteenfabrikant Koramic, momenteel Koramic Holding, waarvan echtgenote Regine ondervoorzitter was van de raad van bestuur.

Regine Dumolin - zoals ze intussen bekend was - studeerde communicatiewetenschappen in Gent en politieke en sociale wetenschappen in Parijs. Destijds was ze als verantwoordelijke voor de public relations en communicatie jarenlang het gezicht van de Kamer van Koophandel in Kortrijk. In de loop der jaren engageerde zij zich in het bijzonder voor een aantal organisaties in de sociale en culturele sfeer. Zo was ze actief als voorzitter van de stuurgroep van ClassicA in Kortrijk en van de Steunraad van de Koning Boudewijnstichting. Ze was lid van het bestuurscomité van het Streekfonds West-Vlaanderen en patroon van het Museum Dhondt- Dhaenens in het Oost-Vlaamse Deurle. Ze was erebestuurder van Special Olympics België, een organisatie die haar na aan het hart lag. Zij was aan de zijde van haar man erg gerespecteerd in ruime ondernemerskringen.

Regine Dumolin was moeder van twee kinderen: Bruno (getrouwd met Eline Dejager) en Nina-Marie en Nina-Marie. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 29 december om 11 uur in de Kortrijkse Sint-Maartenskerk. In plaats van bloemen wordt bij wijze van rouwbetuiging een storting gevraagd voor de 'Regine Dumolin Foundation for Arts and Medicine.'

(NOM)