Kortrijkse chef Matthias Speybrouck kookt op Tomorrowland

Redactie KW

Op 21 juli serveert Matthias Speybrouck 1.050 exclusieve gerechten op Tomorrowland. Hij doet dat samen met zijn tienkoppig team en een professioneel cateringbedrijf. “De gerechten liggen in de lijn van wat we in Va et Vient geven.”

Matthias Speybrouck (31) van restaurant Va et Vient in Kortrijk is lid van Jong Keukengeweld. “We zijn ambassadeur van de gastronomie en promoten de Vlaamse horeca en lokale producten”, duidt Matthias. Voor hem is het zijn eerste Tomorrowland. “De gerechten die we creëerden liggen in de lijn van wat we in Va et Vient serveren. We zijn trots dat we Va et Vient kunnen laten zien aan de wereld van Tomorrowland.”

Matthias gaf zijn recepten door aan een professioneel catering- en traiteurbedrijf. “Zij doen ter plekke de productie. Ons team bewaakt ter plekke de kwaliteit”, vertelt Matthias. De festivalgangers eten in zeven shiften van 150 man. “Iemand is gastheer aan de tafel. De mensen weten niet op voorhand met wie ze samen zitten. Daar kunnen leuke gesprekken uit voortvloeien. Voor het eten hanteren we het principe van foodsharing: het eten wordt in grote ovenschalen op tafel gezet en iedereen deelt en neemt waar hij zin in heeft.”

Het menu

– Welkomstcocktail met hapjes

– Voorgerecht van Nick Bril van The Jane in Antwerpen

– Hoofdgerecht van Matthias Speybrouck van Va et Vient in Kortrijk: gekonfijte lamsnek met crème van zwarte look, citroen en dukkah (een Egyptisch kruidenmengsel)

– Daar komen drie gerechtjes bij: humus van zwarte boontjes met crackers, kleine kropsalade met crème van gele curry, pizza met spitskool, platte kaas van geitenmelk en poeder van Keiemse Witten.

(PVH – foto TVK)