Kortemark zoekt uitbaters voor pop-up zomerbar

Redactie KW

De gemeente Kortemark gaat paal en perk stellen aan commerciële activiteiten op recreatiedomein de Krekemeersen. Een organisatie zoals Bar la Gare vorige zomer zal nog kunnen, maar wie dit organiseert, zal een bijdrage moeten betalen.

De vergoeding die de gemeente vanaf 2018 vraagt voor het voorziene domein voor een pop-up bar, zal jaarlijks 4.000 euro bedragen. Voor wat betreft de termijn van deze concessie gaat het over een totaalbedrag van 8.000 euro. De pop-up mag open zijn in de periode van 19 juli 2018 tot en met 15 augustus 2018 en van 18 juli 2019 tot en met 15 augustus 2019. De bar mag open zijn van donderdag tot en met zondag.

Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur indienen tot 21 februari. Deze moet een inrichtingsvoorstel, een exploitatievoorstel, een commercieel voorstel en een uitgewerkt veiligheidsplan omvatten. Daarnaast is relevante ervaring met gelijkaardige projecten aanbevolen. Bij de beoordeling van alle voorgaande zaken wordt affiniteit met het culturele en verenigingsleven en de verankering met de lokale economie als een meerwaarde gezien. De concessionaris zal gevraagd worden een borgsom van 5.000 euro betalen. Raadslid Mark Pollentier (N-VA) opperde dat het jammer was dat de uitbaters van vorig jaar nu eigenlijk slachtoffer zijn geworden van hun eigen succes.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier