Koppel uit Aarsele bedankt vzw die ‘stilgeboorte’ van zoontje hielp verwerken met benefiet

De organisatoren van Aarsele In De Wolken met v.l.n.r. Niels De Meyer, Ilona Dekeukelaere, Jens De Meyer, Sofie Verhelst, Sven Bethuyne, Jasmien Verhelst en Hanne Van Zele. (Foto Lies Moyaert) © (Foto Lies Moyaert)
Redactie KW

Jens De Meyer (27) en Sofie Verhelst (26) organiseren op zaterdag 10 november samen met vijf familieleden het muziekfestival Aarsele In De Wolken om hun zoontje Tibo te eren dat begin dit jaar levenloos werd geboren. De opbrengst gaat naar de vzw Boven De Wolken, die gratis foto’s komt nemen van zogenoemde sterrenkindjes.

Tibo De Meyer kwam op 19 januari ter wereld na een zwangerschap van 38 weken. Alles leek perfect te verlopen, tot 17 januari. “Toen ik me die nacht draaide, viel het me op dat Tibo niet meedraaide zoals hij gewoonlijk deed. Ik was nog niet in paniek, maar ging voor alle zekerheid naar de huisarts. Zij stelde geen hartslag meer vast”, vertelt Sofie. “Ze adviseerde om ons zo snel mogelijk te melden in het ziekenhuis van Waregem. Daar werd een echo genomen en wisten we meteen hoe laat het was. De gelaatsuitdrukking van de gynaecoloog zei genoeg”, aldus nog Sofie Verhelst. Tibo kwam twee dagen later ‘stil’ ter wereld.

Naam blijven uitspreken

Sofie en Jens hebben er nu hun missie van gemaakt om het taboe rond stil geboren kinderen in onze maatschappij te doorbreken. “Tibo’s naam moet uitgesproken worden, hij is ons kind en zal dat ook voor altijd zijn.” Een verlichte livingkast met geboortekaartjes, doopkaarsjes en andere spulletjes zoals knuffels die het koppel al gekocht had voor zijn eerste bengeltje toont aan dat Tibo nog altijd voortleeft in de Vinktstraat. Een foto van Tibo kreeg er ook een centrale plaats.

Veel steun hadden Sofie en Jens de voorbije maanden aan de leverancier van die beelden, de vzw Boven De Wolken. “Dat is een fantastische vzw die gratis sterrenkindjes komt fotograferen. Zo kregen wij als ouders prachtige foto’s van ons kindje. Foto’s die liefde uitstralen, foto’s waarop geen enkel detail vergeten werd, foto’s als gezin… Voor vele sterrenouders zijn ze de enige mooie herinneringen die ze hebben. Vandaar dat we ze bijzonder hard koesteren.”

Bekende namen

Een en ander zette het koppel aan om een benefiet te organiseren ten voordele van de vzw Boven De Wolken, namelijk Aarsele In De Wolken. Het evenement kadert ook in De Warmste Week van Studio Brussel. Op 10 november om 18.15 uur vangt de avond aan met een optreden van kinderpopduo BlitZ. Bekendste namen op het podium naast de kerk zijn Yves Deruyter (dj die furore maakte in de jaren 90), Sergio en Dimitri Wouters (dj bij Q-Music en bekend van het Sportpaleis). Royalty Busters, Flying Rhinos en The Alchemist vervolledigen de affiche. Van Royalty Busters wordt trouwens gezegd dat het de beste coverband van de streek is.

“Voor vele sterrenouders zijn foto’s de enige mooie herinneringen, vandaar dat we ze bijzonder hard koesteren”

De toegang is gratis. “Daarmee willen we het gebeuren voor iedereen toegankelijk maken, zodat ook mensen die specifiek één optreden willen zien voor de prijs niet moeten terugdeinzen om af te komen”, weet Jens. “Als het weer een beetje in ons voordeel speelt, rekenen we over de hele avond verspreid op 1.000 tot 1.500 aanwezigen.” Op het dorpsplein kan je je tegen betaling te goed doen aan frietjes en snacks en uiteraard de nodige warme en koude dranken. En voor wie er niet bij kan zijn wordt het benefietfestival integraal uitgezonden op Radio Meteor (105.8 FM).

Jens, arbeider bij Demakon in Pittem, en Sofie, die bij Inagro in Beitem onderzoek voert naar serregroenten, kunnen voor de organisatie rekenen op de steun van enkele trouwe familieleden. Het zijn Jens’ broer Niels en partner Ilona Dekeukelaere, Sofies zus Jasmien en Jens’ neef Sven Bethuyne en partner Hanne Van Zele. “Allemaal mensen die ons de voorbije maanden bijzonder hard hebben gesteund en die vanuit het muziek en de KLJ van Aarsele van wanten weten als het op de organisatie van evenementen aankomt”, sluit het Aarseelse koppel af. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier