Koppel neemt Ichtegemse slagerij over: “Vorige eigenaar heel dankbaar voor zijn hulp”

"Leen en ik hielpen al regelmatig mee in de slagerij. Zeker de laatste maanden, toen Anja ernstig ziek werd", vertelt slager Stijn Everaert, hier samen met zijn vrouw Leen Bolle. © foto Coghe
Redactie KW

De keurslagerij in de Hugo Verrieststraat ging op 17 januari weer open. De nieuwe eigenaars zijn Stijn Everaert (36) en Leen Bolle (32), allebei geboren en getogen in Ichtegem. Ze worden overigens geholpen door de vorige eigenaar Rik Vandendriessche, die afscheid neemt van de zaak na het overlijden van zijn echtgenote.

Stijn en Leen zijn de ouders van Marie (3) en Manon (1). Ze hielden tot voor kort een kippenkaam open op de parking aan de sporthal in Ichtegem. Als we in de beenhouwerij binnengaan, gonst het er van de activiteit. De productie is er volop bezig. We merken er ook Rik Vandendriessche op, de vorige eigenaar. Hij helpt mee alles klaar te krijgen voor de opening.

“Inderdaad, Rik is zo vriendelijk om ons te helpen met de opstart. Hij zal nog twee weken meedraaien en zo zorgen dat we in de beste omstandigheden kunnen starten. We zijn heel dankbaar dat hij dit wil doen”, vertelt Leen Bolle, de dochter van schepen in spe Celesta Muylle. “Mijn mama is nu nog geen schepen, ze was afwezig op de installatievergadering omdat ze sukkelde met stenen in haar galblaas. Ze zal haar eed afleggen op de volgende gemeenteraad eind januari en dan pas mag ze zich opnieuw schepen noemen. In afwachting helpt ze ons met de was, blijkbaar verveelt ze zich toch een beetje. Zo kunnen we ons voor 100 procent concentreren op de opening. Op 17 januari gingen voor het eerst de deuren open. Nu, van 19 tot en met 21 januari, is er een feestelijk openingsweekend.”

“Vrijdag en zaterdag komt er een foodtruck die onze klanten hapjes zal aanbieden”, pikt Stijn in. “Het is de bedoeling dat ze kunnen proeven wat er in ons aanbod zit. Op zondag krijgen de kanten een glaasje champagne.”

Stroomversnelling

“We kennen de zaak en de vorige eigenaars hier goed. Leen en ik hielpen al regelmatig mee in de slagerij. Zeker de laatste maanden van 2018, toen Anja ernstig ziek werd”, vertelt Stijn. “Zelf leerde ik de stiel in de Groene Poorte en deed ik praktijkervaring op in een bekende slagerij in Sint-Idesbald. Ik stak er heel wat op en wil me hier toeleggen op wat ik daar geleerd heb met onder andere eigen bereidingen. Je zal hier ook terecht kunnen voor een speciaal stukje rundvlees. De slagerij in Sint-Idesbald was namelijk gespecialiseerd in gerijpt vlees. We zijn elke dag open behalve op woensdag, zaterdagnamiddag en zondagnamiddag.”

De zaak stond niet zo heel lang leeg na het overlijden van de vorige zaakvoerster Anja Kerschieter. Zij overleed op 24 november na een slepende ziekte. Ze werd amper 49 jaar oud. Anja was gehuwd met Rik Vandendriessche en de mama van Thijs. Rik en Anja hebben de slagerij meer dan 28 jaar lang uitgebaat. Ze waren van plan om de zaak aan Stijn en Leen in de zomer van 2019 over te laten, maar door het onverwachte overlijden van Anja kwam de overname in een stroomversnelling terecht.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier