Koppel crowdfundt fietsbelevingscenter tussen Grote Markt en Menenpoort

© TP
Redactie KW

Kurt en Renate openen binnenkort een fietsbelevingscentrum aan de “Champs-Élysées van Ieper”. Het geld voor de werken wordt gecrowdfund. “De Menenstraat is de Champs-Élysées van Ieper”, zo klinkt het.

Na de oorlogsherdenking trekken verschillende lokale overheden volop de kaart van het fietstoerisme in de Westhoek. Voormalig wielerjournalist Kurt Titeca (50) en zijn partner Renate Drappier (49) spelen hierop in en openen een fietsbelevingscentrum in het voormalige pand van Casa Lino in de Menenstraat. Het koppel biedt al jaren begeleide fietstochten en wielerevenementen aan vanuit hun zaak Biking Box en wil nu hun activiteiten uitbreiden.

“In het prachtige pand aan de Menenstraat willen we een uniek fietsbelevingscenter uitbouwen met fietsbar, tuinterras, tearoom, snacks, shop, koersuitzendingen, atelier, fietsverhuur en tours. Waarom deze locatie? De Menenstraat is de Champs-Élysées van Ieper door de aanwezigheid van de Menenpoort en de verbinding met de Grote Markt. Dit wordt de ideale start-, stop- en aankomstplaats voor wielertoeristen in de Westhoek. Onze streek is een wielermekka en behoort tot de mooiste fietsregio’s van het land. Op termijn willen we in de winter ook indoor cycling op rollen aanbieden en lectuur over wielrennen. We beginnen nu volop aan de nodige werken in het pand en hopen operationeel te zijn tegen Gent-Wevelgem, traditioneel een druk weekend voor ons.”

Het koppel wil het nodige geld voor de werken crowdfunden. Het doelbedrag: 15.000 euro. “Afhankelijk van de gift bieden we beloningen, waaronder een poppyfietskledij, gratis fietsgebruik, gegidste groupstour, assortiment streekproducten en exclusieve beschikking over het pand gedurende een dag voor teambuilding bijvoorbeeld. Als we meer inzamelen dan 15.000 euro, pakken we de bovenste kamers al aan en zetten we 5% opzij voor een educatief vredesdoel, dat we in samenwerking met Stad Ieper zullen selecteren.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier