Kookmoeders steunen jeugdvakanties met spaghetti-avond

Spaghetti voor een goed doel: de Magic Four zijn er klaar voor. © GF
Redactie KW

Els Cosaert, Nathalie Deschamps, Katrien Mesdag en Veerle Sabbe, vier vriendinnen die al enkele jaren een deel van hun zomervakantie als kookmoeder voor de vzw Jeugdvakanties Duinen-Heide doorbrengen, willen de organisatie wat meer bekendheid geven. Dat doen ze met een spaghetti-avond op maandag 30 april in BO-school De Sprong in de Rekollettenstraat in Kortrijk.

De vier dames hebben allemaal ruim ervaring in het bijzonder onderwijs en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze gingen ook jarenlang als kookmoeder op kamp met Kazoo, de jeugddienst van de CM. Enkele jaren geleden verlegden ze hun focus en nu gaan ze elk jaar mee met Duinen-Heide. Deze kleinere jeugdorganisatie, die ook mikt op jongeren uit sociaal zwakkere milieus, spreekt de dames aan.

Voor de kansen die ze vaak vergeten jongeren biedt, de extra creativiteit die wij als kookmoeders met een beperkt budget aan de dag moeten leggen en de dankbaarheid die wij van die kinderen terugkrijgen”, klinkt het eensgezind. “Het is spijtig dat de mogelijkheden die Duinen-Heide biedt nog zo goed als onbekend zijn.” Daar wil het kwartet The Magic Four iets aan doen. (AV)

Op 30 april kun je tussen 16 en 21 uur voor 15 euro (11 euro voor wie jonger is dan 12) genieten van spaghetti met een drankje. Vooraf reserveren via trefdag@duinen-heide.be of 0468 20 50 20. Meer info op www.duinen-heide.be of op 016 26 17 69. We zien Katrien, Els, Veerle en Nathalie, omringd door Marc (links) en Willy (rechts).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier