Kooigems skatepark sluit om veiligheidsredenen

Het Skatepark in Kooigem in betere tijden. © EDB
Redactie KW

In het eerste dorpskrantje voor de Kooigemnaren zit een bevraging voor de invulling van ‘t Pleintje. Het skatepark op het Pleintje wordt voorlopig afgesloten omwille van veiligheidsredenen.

In Kooigem is het dorpskrantje heropgestart. “Elk seizoen zal er weer eentje verschijnen“, vertelt Dirk Devoldere. Dit initiatief komt uit het verenigingenoverleg. “Luc Scharre, die dit vroeger schreef, krijgt nu de hulp van een redactieraad van drie bijkomende personen.”

Het eerste dorpskrantje rolde al van de persen en er wordt al een bevragingsbrief bijgevoegd. Op de brief meldt stad Kortrijk dat ze genoodzaakt is om het skatepark voor deze zomer af te sluiten omwille van veiligheidsredenen. “Slijtage treedt op en de skate-elementen voldoen niet meer aan de normen. Sowieso plannen we al om het park in 2019 een nieuwe invulling te geven”, lezen we.

Inspraakmoment

De stad vraagt voorstellen van de bewoners voor de invulling van het plein. Er wordt gevraagd of de bewoners nog een skatepark willen en hoe het er moet uit zien. Er kan ook gekozen worden voor een andere invulling. Er is een inspraakmoment op dinsdag 10 juli van 16 tot 20 uur in het pop-up-speeldorpje op het Pleintje. Omdat het skatepark deze zomer niet bruikbaar zal zijn, brengt de stad in augustus alvast de Fitmobiel voor een week naar Kooigem.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier