Koninklijke Fotoclub Westhoek Veurne in de prijzen

V.l.n.r.: De bestuursleden van de fotoclub: Marleen Blieck, Etienne Ocquet, Willy Meerschaert en Ludo Tyteca. © JT
Redactie KW

Voor de achtste keer reikte de Culturele Raad van Veurne haar Cultuurprijs uit. In de bestuursvergadering werden, na veel overleg over inhoud en procedure, acht kandidaten genomineerd. Winnaar werd uiteindelijk de Koninklijke Fotoclub Westhoek Veurne.

De bestuursleden van de fotoclub mochten donderdag, 21 maart, de trofee in ontvangst nemen. De trofee is een ontwerp van Veurnenaar Karel Gombeir. De onderbroken cirkel verwijst naar het open gesprek dat binnen de kring van de Veurnse Culturele Raad wordt nagestreefd, maar evenzeer ook naar de voeling met wat er buiten op cultureel gebied zoal gebeurt. Op subtiele wijze worden de Veurnse kleuren erin verwerkt. De kleuren, zwart-geel-groen, refereren naar het oude wapenschild van de stad Veurne. De winnaar van de trofee 2017 was het Dialectgenootschap ‘Bachten De Kupe’.

Een fotoclub met een lange geschiedenis

De Fotoclub Westhoek werd opgericht in 1957 door enkele gedreven amateurfotografen uit Veurne, en behoort daarmee tot één van de stichtende clubs van de Belgische amateurfotografie.

In 2017 ontving de club de titel van ‘Koninklijk’ ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan en haar inzet en verdienste voor de fotografie in West-Vlaanderen. Op provinciaal vlak en op diverse fotowedstrijden en fotosalons, behaalt de fotoclub regelmatig mooie resultaten en is daarmee een toonaangevende club in de provincie.

De fotoclub verzorgt ook gasttentoonstellingen in samenwerking met diverse Veurnse verenigingen. Om de twee jaar organiseert de club een grote tentoonstelling in het Spaans Paviljoen nabij de Grote Markt. Dit jaar kan iedereen hun werk bewonderen tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier