Koning Filip komt op bezoek in Torhout en Westrozebeke

Koning Filip komt volgende week naar Torhout en Westrozebeke. © a-Belga
Redactie KW

Op dinsdag 15 mei bezoekt koning Filip scholengroep Sint-Rembert in Torhout en Greenyard Frozen in Westrozebeke.

“Sint-Rembert en Greenyard Frozen zetten zich in voor een goede koppeling tussen school en bedrijfsleven, in het bijzonder in de landbouwsector en de voedingsindustrie, en zullen vanaf volgend schooljaar deelnemen aan de uitrol van het duaal leren”, klinkt het in een mededeling.

Nieuwe campus

“In de Scholengroep Sint-Rembert verkent de koning de nieuwe campus die de verschillende richtingen van het secundair onderwijs met elkaar verbindt en de schoolhoeve. Hij gaat in gesprek met leerlingen van het technisch en beroepsonderwijs en het land- en tuinbouwinstituut over hun ervaringen met werkplekleren. Met meer dan 3.600 leerlingen is de scholencampus van Sint-Rembert in Torhout de grootste van West-Vlaanderen”, klinkt het.

Onderdelen van de werkvloer

“In het bedrijf Greenyard Frozen, gespecialiseerd in verse diepvriesgroenten, maakt de koning kennis met de verschillende onderdelen van de werkvloer. Hij ontmoet stagiairs uit het secundair onderwijs, die onder meer deelnemen aan de Techno Awards, een concours georganiseerd door Fevia (Federatie Voedingsindustrie). Greenyard Frozen is onderdeel van de Belgische Greenyard-groep, een van de marktleiders in de agro-industrie, die vestigingen heeft in 27 landen en meer dan 9.000 werknemers telt”, aldus nog het Koninklijk Paleis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier