Komende zomer mag je dagelijks zwemmen in de Brugse reitjes

© foto WK
Redactie KW

De Bruggelingen kunnen maar beter hopen op mooi weer deze zomer: van zaterdag 29 juni tot zondag 1 september kan er dan in de Coupure dagelijks van 11 tot 20 uur onder redderstoezicht gezwommen worden.

De permanente zwemzone komt er op een plek waar de kwaliteit van het water volgens burgemeester Dirk De fauw ‘permanent zeer goed’ is. “Ook op andere plaatsen in de binnenstad zijn we actief bezig om de kwaliteit van de Brugse wateren te verbeteren, maar de Coupure bleek voorlopig nog de meest aangewezen plaats voor een nieuwe zwemzone. In de Damse Vaart en de Langerei is de kwaliteit van het water niet altijd even goed”, zegt hij.

De zwemzone zal deze zomer bij mooi weer dagelijks van 11 tot 20 uur open zijn, zwemmen kan dan onder redderstoezicht. Buiten die openingsuren wordt er streng op toegezien dat niemand de zone betreedt. “Die openingsuren zijn erg ruim, en dus vragen we ook dat ze gerespecteerd zouden worden. ‘s Nachts zetten we security in om daarop toe te zien, en er komt ook een meldpunt waar omwonenden overlast meteen kunnen signaleren. Bij misbruik volgt een GAS-boete”, zegt schepen Franky Demon.

De zwemzone langs de Coupure was vorige zomer al een populaire ontmoetingsplek tijdens de Triënnale: toen kon je er vanaf het drijvend paviljoen van het Spaanse architectenbureau SelgasCano ook een plons in de reitjes wagen. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier