Koksijdse kunstenaar maakt slipmat voor Jef Neve

08/10/18 om 13:29 - Bijgewerkt op 09/10/18 om 11:47

Koksijdenaar Vincent Hocquet (46) is van vele creatieve markten thuis. Hij werkt al jarenlang als tatoeëerder onder de naam The Fisher King, is de conservator van het ambachten- en curiosamuseum 't Krekelhof, dat in hetzelfde pand als de tattooshop is ondergebracht, en organiseert daar regelmatig ook huiskamerconcerten. Nu maakte hij een 'draaitafelkunstwerk' op vraag van 's lands bekendste pianist, Jef Neve.

Koksijdse kunstenaar maakt slipmat voor Jef Neve

Vincent Hocquet met zijn zoon Neo en vriendin Nina Bentein, die samen met hem deel uitmaken van het organisatieteam van de huiskamerconcerten in 't Krekelhof in Sint-Idesbald. © (Foto WVH)

"Wanneer een artiest hier komt optreden, maak ik niet alleen een mooie affiche, maar ook een badge en een phenakistiscope in diezelfde stijl, als aandenken", zegt Vincent. "Dat laatste moet je op een platendraaier leggen. Als je daar dan aan de juiste snelheid een stroboscoop op richt, creëer je een optische illusie en kun je de tekening als het ware tot leven laten komen", legt hij uit. "Samen met een rondleiding door het museum, maakt dat geschenk deel uit van de goeie ontvangst die ons typeert. Hierdoor vragen veel artiesten ons tegenwoordig zelf of ze hier eens mogen optreden."

Die muzikanten en comedians zijn nochtans niet van de minste. Naast lokale bands, traden ook kleppers als William Boeva of Johannnes Verschaeve hier al op. Dit najaar staat zelfs Tony O'Malley, voormalig lid van 10CC, nog op de affiche. "Mijn partner in crime Pieter Kindt heeft als vaste manager van Jef Neve veel contacten in de muziekwereld en regelde al heel veel acts voor ons", vervolgt Vincent. "Nu vroeg Neve himself mij om een slipmat te maken voor hem; een vaste 'onderlegger' voor op een platenspeler. Hiervoor liet ik mij inspireren door zijn muziek en ging ik met een foto van Rob Walbers aan de slag. Jef zelf reageerde alvast enthousiast!"

(WVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!